[Off] Alek: 20.11.2014 - 02:47
Petrovac je malo primorsko mesto u Crnog Gori koje se odlikuje blagom mediteranskom klimom sa mnogo sunčanih dana u godini, a odlikuju ga nalepše plaže u ovom delu Jadrana.

Najpoznatije plaže su: gradska plaža, Lučice i Buljarica. Petrovac ukrašavaju masline, narandže, lovor, limuni, leandri. Šume iznikle u kamenjaru okružuju svaki zaliv i svako od skoro desetak sela koja su smeštena na južnim stranama okolnih brda. Okolna priroda je bujna, zelena i iznenađujuća.

Petrovac je u blizini aerodroma u Tivtu i Podgorici, međunarodnih luka u Baru, Budvi i Kotoru, kao i u blizini puteva ka unutrašnjosti Crne Gore. Do Herceg Novog na zapadu, do Ade Bojane na krajnjem jugu i do stare prestonice Cetinje stiže se za oko sat vremena. Kao turistička destinacija Petrovac je otkriven tridesetih godina prošlog veka. Pedesetih godina sagrađeno je pristanište na kojem mogu pristajati turistički brodovi, jedrenjaci i jahte.

Petrovac nudi širok izbor kafe-a, barova i poslastičarnica koje predstavljaju nezaobilaznu ponudu. Tradicionalna kuhinja puna morskih plodova, ribe i paste očekuje svakog posetioca koji dođe u Petrovac. Takođe, Petrovac ukrašavaju prirodni, kulturni i istorijski spomenici koji ukazuju na burnu istoriju ovog mesta.

Ovo je, malo izmenjen, opis Petovca na moru sa sajta petrovacnamoru.com.

Pošto sam bio tamo ove godine, da dodam par stvari.

Posetio sam Petrovac početkom septembra. Rekli su nam da smo došli posle nezapamćene oluje, da takvo vreme ne pamte. Ipak, vreme nas je poslužilo. Bilo je kiše, ali je, uglavnom, kratko trajala i mogli smo da posećujemo plažu svaki dan.

Mesto nije veliko, tako da se do plaža stiže brzo. Najviše mi se svidela plaža Lučice, tako da sam, uglavnom, tamo išao. To je mnogo manja plaža od petrovačke, ali se uvek može naći mesto za peškir. :)

Duž šetališta koje je duž petrovačke (gradske) plaže postoji dosta kafića i restorana. Šetalište je odlično i prostire se celom dužinom petrovačke plaže, sve do pristaništa. Tu ćete uživati isto koliko i na plaži, nećete gubiti pogled na more.

Dobro je da znate da može da vam zatreba ruski jezik. Ne može da se ne primeti da velika većina turista u ovom mestu dolazi iz Rusije. Eto prilike da usavršite ruski.

Naići ćete na ponudu za jednodnevno krstarenje, koje, po mom mišljenju, ne treba da propustite. Postoji više aranžmana, mi smo odabrali jedan u toku kog se prolazi pored Svetog Stefana, posećuje Budva i ostrvo Sveti Nikola. Cena izleta je 6-7 evra po osobi. Imali smo slobodno vreme u Budvi, a posle toga na ostrvu Sveti Nikola. Moram da napomenem da su neke stvari bile dosta jefitnije u Budvi, čak i do 50%, a to su suveniri, piće, sladoled...

Sve u svemu, bilo mi je lepo i prijatno. Odlično mesto za odmor.

Ukoliko imate neko pitanje, tu sam :)Petrovac noću
Page: (1)
< Back | Forward >

Forum > > Европа > Petrovac na moru, letovanje

Main page
Capital is Belgrade

Find out more about Belgrade and what you can see there

What you can visit

Something that might be interesting for you