[Off] Alek: 10.07.2017 - 19:58
Nakon pet dana i noći, EXIT festival je zabeležio novi rekord posete od preko 215.000 ljudi koji su od 5. do 9. jula prošli kroz kapije na Petrovaradinskoj tvrđavi! Ovogodišnje izdanje biće upamćeno po nekoliko velikih prekretnica kao što su nulti dan sa apsolutnim hedlajnerima na glavnoj bini, ali i na novoj, spektakularnoj mts Dance Areni za koju pohvale stižu sa svih strana. I ovogodišnja ceremonija otvaranja bila je jedan od vrhunaca u 17-godišnjoj istoriji festivala, čiji se društveni angažman i zvanično preselio na globalnu scenu sa izuzetno emotivnim govorom Zaštitnika vode iz plemena Standing Rock koji su danas na prvoj liniji borbe za zaštitu života na Zemlji. EXIT je ovim izdanjem ušao u novu eru koju najbolje oslikava poziv Nika Vujičića sa glavne bine da se, 50 godina od čuvenog Leta ljubavi, vrate jedni drugima uz najveću univerzalnu vrednost - ljubav!

Spektakularna završnica petodnevnog Exita ove godine je nadmašila svih petnaest godina postojanja mts Dance Arene u neverovatnom nastupu Nine Kraviz, koja je doživela ovacije kakve smo dosad viđali samo na koncertima najvećim rok zvezda! Ovakvom uzbudljivom finalu svoj pečat dala je i Róisín Murphy, koja se nakon punih četrnaest godina vratila da ponovo oduševi publiku na glavnoj bini, menjajući kostime, predstavljajući nove pesme i mašući plišanim medom u znak mira. Nakon što je došao dan ranije i iznenadio sve prisutne gostujući na nastupu grupe Foreign Beggars, glavnu binu sinoć osvojio Rag’n’Bone Man, potvrdivši status najbrže rastuće soul zvezde na svetu! U njegovom dubokom glasu i planetarno popularnim hitovima, poslednjeg dana Exita skakalo je preko 42.000 ljudi. Veliku žurku, po uzoru na prošlogodišnji nastup Davida Guette, na glavnoj bini napravio je čovek koji je poslednjih godina jedan od vodeća tri svetska di džeja, Hardwell!

Koliko će veliki biti 17. po redu Exit festival bilo je jasno već nultog dana uz spektakularni koncert najboljeg rok benda današnjice – The Killers koji su na glavnu binu doneli glamur Las Vegasa i svoje najveće hitove. To je sutradan potvrdio je i Liam Gallagher koji je oduševljeno, odmah nakon nastupa na Petrovaradinskoj tvrđavi, podelio sa svojim fanovima da je Exit u Novom Sadu "jedan od najboljih festivala na planeti", čija je publika "biblijska"! Solomun i Dixon nisu želeli da napuste tvrđavu, te su nakon svog nastupa hiljade fanova sa Arene poveli na after, na kojem su se zabavljali do jedan popodne!


Izvor: exitfest.org
Page: (1)
< Back | Forward >

Forum > Србија > Фестивали, концерти и ноћни живот > EXIT sa istorijskim maksimumom od 215.000 posetilaca ušao u novu eru!

Main page
Capital is Belgrade

Find out more about Belgrade and what you can see there

What you can visit

Something that might be interesting for you