[Off] Alek: 18.05.2014 - 21:53
Овај успех и национални рекорд посвећујем нашем народу, који ових дана пролази кроз велике недаће и тешкоће због поплава које су задесиле нашу земљу, рекла је Ивана Шпановић.ЛЕТЕЋИ старт Иване Шпановић у сезони на отвореном! Наша најбоља атлетичарка поправила је државни рекорд за три центиметра већ на првом такмичењу. Освајачица бронзаних медаља на СП у Москви (6,82) и на дворанском СП у Сопоту (6,92) прескочила је јуче 6,85 метара на митингу Дијамантске лиге у Шангају, а иза себе је оставила елитне такмичарке у скоку удаљ, неке од најбољих на планети.

Боља од наше репрезентативке била је само Нигеријка Блесинг Окагбаре, која је остварила за центиметар бољи резултат, уједно и рекорд митинга - 6,86. Немица Состене Могуенара заузела је треће место скоком од 6,79.

- Желим прво да истакнем да сам много потресена ситуацијом у Србији. Овај успех и национални рекорд посвећујем нашем народу, који ових дана пролази кроз велике недаће и тешкоће због поплава које су задесиле нашу земљу. Све време у Шангају сам размишљала на који начин могу да помогнем и овај успех припада Србији - поручила је Ивана после такмичења.

Српска рекордерка наставила је да помера границе и то у жестокој конкуренцији. Организатори другог митинга Лиге шампиона за атлетичаре потрудили су се да доведу крем друштво у овој дисциплини, па је надметање било равно прошлом Светском првенству у Москви.

Такмичење у Шангају Шпановићевој је било тек прво на отвореном ове године, а имала је потешкоће да се аклиматизује на временску разлике и услове. Али Ивана је скочила лако као на тренингу, већ у првом покушају је оборила државни рекорд и поручила противницима да је још јача него прошле сезоне.

- Што се тиче самог резултата на такмичењу заиста сам пресрећна. Почети сезону скоком 6,85 метара показује да смо вредно и напорно тренирали и да смо на добром путу ка још бољим остварењима - истакла је Српкиња, која се кроз митинге Дијамантске лиге спрема за Европско првенство у Цириху у августу.

Следећи је на програму 30. маја у америчком Јуџину.

Извор: Новости

Prev1Next


Forum > Србија > Спорт, рекреација > Шпановићева оборила државни рекорд у Шангају: Успех посвећујем народу у Србији

Main page
Capital is Belgrade

Find out more about Belgrade and what you can see there

What you can visit

Something that might be interesting for you