[Off] Mrs Princess: 07.07.2014 - 01:00
Federer je najveći šampion i pravi primer velikog sportiste - rekao je novi vladar Vimbldona i od ponedeljka zvanično najbolji teniser sveta.

Zaplakao je, pogledao gore ka nebu, ka Bogu, potom probao da li „sveta trava“ Vimbldona ima isti onaj slatki šampionski ukus kao 2011, čupnuo je komadić sa tla, nasmejao se, i podigao ruke visoko, ne znajući šta će i gde će pre od sreće.

Novak Đoković po drugi put je uzdrmao kapije „Ol ingland kluba“, pokorio je nezvanično prvenstvo sveta u belom sportu, srušio u finalu Rodžera Federera 6:7 (7), 6:4, 7:6(4), 5:7, 6:4 i uzeo svoj sedmi grend slem pehar u karijeri! Od danas će se naći na prvom mestu na ATP listi, odakle će mu se pomeriti Rafael Nadal iz Španije.

Bolji poklon pred venčanje sa Jelenom Ristić ove nedelje nije mogao ni da poželi, ali svu radost koju Đoković, i njemu najbliži ljudi, trenutno osećaju, naš as je apsolutno zaslužio na terenu, gde je ostavio srce i poslednje atome snage.

Meč za titulu u Londonu je bio najbolji teniski susret u 2014, Švajcarac je podsetio na svoje najuspešnije trenutke, neizvesnost i napetost je bila toliko gusta, da mnogi iskreni ljubitelji tenisa nisu mogli mirno da sede i prate poene. Preokreti, požrtvovanost, besprekorna tehnika, taktičko nadmudrivanje, varijacije u igri, sve su to prikazali ovi veličanstveni asovi juče po podne.

Posle višečasovnog okršaja, Đoković je izašao kao kralj, pobednik, slavljenik, kao teniser koji ponovo na javi proživljava svoje najveće i najlepše snove.

- Prvo, moram da čestitam Rodžeru na sjajnom turniru. Federer je najveći šampion i pravi primer velikog sportiste - rekao je Novak, a potom se obratio Švajcarcu: - Poštujem tvoju karijeru i sve što si uradio. Hvala ti što si mi „dozvolio“ da pobedim.

Smogao je snage Đoković da analizira sve ono što se dešavalo na terenu.

- Nadao sam se da će Rodžer da promaši prvi servis, ali to se nije desilo. To se retko dešava. Zato i ima 17 osvojenih slemova, igra najbolje kad je najteže. U petom setu mi nije bilo lako da se vratim u fokus, da nađem energiju. Ne znam kako sam to uradio. Ali, uspeo sam da pobedim i protivnika i sebe, i umor i sve živo. Izvukao sam iz sebe ono što mi je preostalo. Kad sam izgubio taj četvrti set uzeo sam neophodnu pauzu da odem do toaleta. Počeo sam da pričam sam sa sobom, kao ludak. Međutim, urodilo je plodom. Pronašao sam inspiraciju, pokušavao sam da shvatim trenutak, a da ne dozvolim da prevladaju negativna osećanja kao ljutnja i bes da ne dozvolim da prevladaju.

Emotivno je doživeo Đoković osvajanje ove titule.

- Vimbldon je najbolji turnir, najvredniji na svetu. Na ovim terenima se igrao prvi teniski meč koji sam video u životu, sa pet godina. Uvek sam želeo da budem na takvom nivou ovde, da držim ovaj trofej. Osvojio sam ga po drugi put, i posvetio bih ga prvo mojoj budućoj supruzi Jeleni i našoj budućoj bebi. Potom, posvetio bih titulu porodici i timu, koji žrtvuju svoj život da bi bili uz mene. Posvećujem ga i mom prvom treneru Jeleni Genčić, bez koje ničeg ovog ne bi bilo - pričao je Nole...

Izvor: Vecernje novosti

Prev1Next


Forum > Србија > Спорт, рекреација > Đoković: Pehar posvećujem budućoj supruzi Jeleni i našoj bebi

Main page
Capital is Belgrade

Find out more about Belgrade and what you can see there

What you can visit

Something that might be interesting for you