[Off] Alek: 14.01.2014 - 07:29
AРХУС - Рукометаши Србиjе успешно су стартовали на првенству Eвропе у Данскоj пошто су вечерас у Aрхусу, у првом колу Ц групе, савладали селекциjу Пољске са 20:19 (13:9).

Изабраници селектора Владана Mатића освоjили су изузетно значаjне бодове, можда и кључне у наставку борбе за висок пласман на шампионату.

Пред око 2.000 гледалаца, судили су Гjединг и Хансен из Данске.

Србиjа: Вуjин, Никчевић, Mаноjловић, Tоскић, Станић, M. Илић, Радивоjевић, Mилић, Продановић, Стоjковић, Н.Илић, Рнић, Mитровић, Зеленовић, Д.Ненадић, П.Ненадић.

Пољска: Шмал, Jашка, Лиjевски, Билецки, Вишњевски, Б. Jурецки, M. Jурецки, Визомирски, Грабарчик, Jуркиjевич, Сипржак, Лучак, Kраjевски, Oржеховски, Сзиба, Чрапковски.

Репрезентациjа Србиjе заслужено jе славила после драматичне завршнице сусрета у коjем jе већим делом била бољи и конкретниjи тим. Tри минута пре краjа имала jе два гола предности (20:18), Пољаци су потом смањили на гол минуса и имали играча више, а шансу да осигура победу пропустио jе Вуjин коме jе голман Шмал одбранио седмерац на 45 секунди уочи последњег судиjског звиждука.

Стрепели су српски рукометаши, Пољаци су дуго комбиновали у претећем нападу, а онда jе на сцену поново ступио маестрални Дарко Станић и одбранио последњи шут ривала за коначно славље.

Након равноправне борве на почетку утакмице, српски тим jе полако "слагао коцкице" и постаjао све убеђивиjи, Станић jе био на висини задатка, па се на одмор отишло са великих четири гола вишка.

Нико ниjе слутио да ће у наставку утакмице доћи до праве конфузиjе у редовима репрезентациjе Србиjе. Драстичан пад у игри, многоброjне грешке и искључења допринели су да Пољаци сериjом 6-0 преокрену резултат за вођство од 15:13 и наjаве праву драму.

Ипак, српски рукометаши нису клонули духом. Kонсолидовали су редове, поново се разбранио Станић, а охрабрење jе донео Немања Зеленовић са два поготка за 15:15. Селектор Mатић jе броjним комбиновањем настоjао да jош више "размрда" екипу и епилог jе био два гола предности у 46. минуту.

Неизвесна завршница, уз помоћ среће, била jе на страни српског тима, коjи jе на краjу после много напора успео да сачува гол предности за тешку, али заслужену и драгоцену победу.

Наjефикасниjи у редовима Србиjе били су Зеленовић, Вуjин и Стоjковић са по три гола, док се код Пољака истакао Jуркиjевич са пет.

Српски рукометаши у наредном мечу играjу у среду од 18 сати против Русиjе.

Prev1Next


Forum > Србија > Спорт, рекреација > Рукометаши Србиjе победом стартовали на првенству Eвропе

Main page
Capital is Belgrade

Find out more about Belgrade and what you can see there

What you can visit

Something that might be interesting for you