[Off] Alek: 18.05.2014 - 19:10
ИM - Наjбољи српски тенисер Новак Ђоковић освоjио jе турнир мастерс сериjе у Риму пошто jе данас у финалу савладао браниоца трофеjа, Шпанца Рафаела Надала, са 2:1 у сетовима - 4:6, 6:3, 6:3.

Ђоковић, коjи jе у Риму претходно славио 2008. и 2011. године, заслужено jе победио седмоструког шампиона после преокрета у очекивано занилмjивом и узбудљивом дуелу.

Србин jе освоjио трећи трофеj ове сезоне, после Mаjамиjа и Индиjан Велса, што jе његов 19. триjумф на мастерсима, а укупно 44. титула у кариjери, међу коjима су шест на грен слем турнирима.

Своjе пето финале у Риму Ђоковић ниjе почео на жељени начин. За разлику од првог рекета света, ниjе био агресиван и сигуран, па jе Шпанац заслужено повео у сетовима.

Mеђутим, српски тенисер jе постепено и стрпљиво хватао замах и ритам и уз два бреjка без већих потешкоћа изjедначио резултат.

У трећем сету двоjица тениских великана водили су традиционално беспоштедну и узбудљиву борбу, у њиховом 41. међусобном окршаjу. Ђоковић jе већ на старту одузео сервис Надалу, што jе, испоставиће се било и пресудно, иако jе Шпанац узвратио у шестом гему за 3:3.

Српски ас jе, међутим, одмах освоjио гем на противнички сервис за вођство од 4:3, да би до краjа сусрета рутински контролисао ситуациjу и jош jедним бреjком окончао борбу после два сата и 21 минут игре искориствиВши другу меч лопту.

Ђоковић jе остварио 19. победу против Надала и сада има три мање од Шпанца, али тек четврту на шљаци од укупно 17 дуела на тоj подлози.

С обзиром да jе тек залечио повреду ручног зглоба, победа над Шпанцем представља сjаjну увертиру и огромно охрабрење пред наступ на Ролан Гаросу, jедином грен слему коjи недостаjе у колекциjи фантастичног српског тенисера.

Данашњом победом Ђоковић jе смањио предност Надала, водећег на ATП листи, за око 1.200 бодова и сада се приближио Шпанцу на око 700 бодова.

Српски тенисер jе триjумфом у Риму освоjио новчану награду од 549.000 евра, док jе Надалу припало упола мање.

Извор: Танјуг

Prev1Next


Forum > Србија > Спорт, рекреација > Ђоковић победио Надала и освоjио мастерс у Риму

Main page
Capital is Belgrade

Find out more about Belgrade and what you can see there

What you can visit

Something that might be interesting for you